Translate

четвер, 7 лютого 2013 р.

Перемога у Лондоні на конкурсі Appathon -2013!

Цифрові технології проникають у школи і все більше учнів та викладачів звертаються за допомогою до портативних обчислювальних пристроїв.
 
Віце-президент компанії Microsoft Education Ентоні Салсіто зазначає, що уже зараз багато шкіл не тільки самі активно використовують сучасні пристрої, але і заохочують учнів приносити свої гаджети. Він упевнений, що вже скоро кожен учень буде мати власний пристрій для навчання.
Нова ера цифрового навчання була започаткована  у Лондоні в січні 2013 року на конкурсі Appathon. Відповідно до Програми «Партнерство у навчанні» було відібрано  21-го педагога з усього світу. Вчителів запросили з Америки,  Естонії, Швеції, Бельгія, Польщі, Португалії, Словенії, Норвегії, Греції, Румунії,  Сербії та України.
Аби мати можливість представити свої розробки в конкурсі «Appathon» у рамках програми компанії Microsoft, 50, інноваційні педагоги з усього світу пройшли навчання в трьох віртуальних університетах у жовтні, листопаді та грудні 2012 року. У підсумку педагоги повинні були представити макет освітнього електронного ресурсу.
За результатами презентації макетів своїх проектів Світлана Литвинова, Олександр Тебенко і Олексій Тебенко (Оболонський район, м.Київ) увійшли до 20-ки найкращих учителів світу.
Для розробки своєї ідеї педагоги користувалися підручниками з математики й логіки. Програма, на думку авторів, сприятиме розвиткові критичного мислення, пам’яті, уваги та зору учнів. Вікова категорія від 3 до 16+.
Як зазначає Олександр Тебенко: «.Ми створили застосунок для тренування логіки, пам'яті, уяви і реакції в захоплюючій формі, за основу використовувалася популярна гра з сірниками. На перший погляд може здатися, що все просто, але ідея, яку ми реалізували багаторівнева та багатозадачна, включає новітні підходи до уяви про об’єкт і є дійсно інноваційною, про що зазначили усі учасники конкурсу»
«TouchDevelop - оболонка для створення застосунків для Windows 8 і Windows Phone.
 Платформа TouchDevelop може використовуватися вчителями та учнями для створення застосунків, оскільки володіє зручними візуальними інструментами і не вимагає знань сучасних мов програмування. Таким чином, за дуже короткий проміжок часу можна створити готові навчальні застосунки, які відразу можуть бути використані для навчання і запущені як у будь-якому сучасному браузері, так і в Windows Phone. Наприклад, використовуючи планшет, можна просто сидячи на зручному дивані створювати інноваційні продукти для освіти. Написаний код зберігається на серверах компанії Microsoft», говорить Олексій Тебенко.
Світлана Литвинова уточнює: «Впровадження новітніх технологій у навчальний процес дуже складна справа, а коли ми маємо віртуальний TouchDevelop - інструмент, який дозволяє створювати навчальні електронні ресурси з будь-якого місця, з будь-якого пристрою протягом 365 днів – це відкриває шлях творчим вчителям ддя реалізації власних навчальних ресурсів, спрямованих на виконання конкретних освітніх завдань».
Інноваційні вчителі Оболонського району м.Києва показали феноменальний результат і вибороли 2 місце  – номінація «Народне визнання»!





 


Немає коментарів:

Дописати коментар